Tiedätkö jo nattokinaasin terveyshyödyt?

Tiedätkö jo nattokinaasin terveyshyödyt?

Sisällysluettelo Mitä nattokinaasi on?  Japanissa fermentoituja, eli hapattamalla valmistettuja, keitettyjä soijapapuja kutsutaan natoksi. Nattoa valmistetaan Japanissa noin miljardi kiloa vuodessa ja sillä on yli 1000 vuoden käyttöhistoria. Naton syöminen tiedetään olevan erittäin terveellistä ja se liitetään yhtenä vaikuttavana tekijänä japanilaisten pitkäikäisyyteen.  Japanilainen perinneruoka natto sisältää nattokinaasi- nimistä entsyymiä. Nattokinaasi on turvallinen ruokaperäinen entsyymi, jonka käyttöä…

Verensokeria alentavat luontaistuotteet

Verensokeria alentavat luontaistuotteet

Sisällysluettelo Mikä on verensokeri?  Haiman tuottama insuliini-hormoni säätelee verensokeria eli veren glukoosipitoisuutta. Verensokeri on normaalisti vähintään kahdentoista tunnin syömättömyyden jälkeen otetussa verinäytteessä noin 3,5–6,0 mmol/l (millimoolia litrassa) ja nousee syömisen jälkeen ateriaa edeltävästä arvosta korkeintaan 2–3 mmol/l. Verensokeripitoisuus vaikuttaa vireyteen, ja toimintakyky katoaa yleensä kokonaan verensokerin laskiessa arvoon 1,5 mmol/l tai alemmas.  Punasolujen hemoglobiinimolekyyleihin kiinnittyneen…

D-mannoosi vai karpalo?

D-mannoosi vai karpalo?

Sisällysluettelo Mitä D-mannoosi on?  D-mannoosi on luonnossa esiintyvä yksinkertainen sokeri, joka metaboloituu vain pieninä määrinä. Ylimääräiset määrät erittyvät nopeasti virtsaan, joten D-mannoosi ei häiritse tervettä verensokerin säätelyä. D-mannoosi edistää virtsateiden ja virtsarakon normaalia toimintaa puhdistamalla ja ylläpitämällä virtsarakon limakalvon terveyttä.  Karpalo -punainen, hapan marja  Karpalo on vetisten soiden ainavihanta puolukkakasveihin kuuluva varpu, joka sisältää antibioottisia…

Luontaistuotteiden hyödyt stressin hallinnassa

Luontaistuotteiden hyödyt stressin hallinnassa

Sisällysluettelo Distressi ja eustressi  Eusstressin eli myönteisen stressin vaikutus on stimuloiva, ja haastavassa tilanteessa olo voi tuntua aikaansaavaksi, energiseksi ja positiivisen jännittyneeksi. Tällaisesta tilasta palautuminen rauhalliseen ja tasapainoiseen tilaan tapahtuu kohtuullisessa ajassa ilman kehon ja mielen liiallista rasitusta.  Distressissä eli kielteisessä stressissä keho ja mieli ei pysty sopeutumaan itsessä tai ympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Kun reaktio…

5 suosittua terveystuotetta tyrnistä
|

5 suosittua terveystuotetta tyrnistä

Rouheet & jauheet  Tyrnistä valmistetaan karkeita rouheita ja hienojakoisempia jauheita jauhamalla kuivattu tyrnimarja, jolloin talteen saadaan kuoren, hedelmälihan ja siementen ravintorikkaat aineet, kuten kuidut ja vitamiinit. 250 ml rouhepakkauksen sisältöön tarvitaan 4000-5000 tyrnimarjaa. Tyrnijauhetta ja -rouhetta voi sekoittaa puuroon, jugurttiin, viiliin, mysliin tai vaikka smoothieen 1-3 teelusikallista päivässä. Yksi teelusikallinen tyrnijauhetta vastaa yhtä desilitraa tuoreita…

Miten tyrnin säännöllinen syöminen edistää terveyttä
|

Miten tyrnin säännöllinen syöminen edistää terveyttä

Oranssi, hapan tyrnimarja  Tyrni (Hippophaë rhamnoides,  Elaeagnaceae) on luonnonvaraisista marjoista ravintorikkain, jonka energiapitoisuus on suurempi kuin muilla marjoilla (57 kcal / 100 g). Tyrnipensasta käytetään monipuolisesti fytoterapiassa ja siitä voidaan hyödyntää lehdet, kuori, siemenet ja erityisesti marjat. Vaikuttavia aineita ovat C-, E-, B- ja K-vitamiinit, omenahapot, flavonoidit (kemferoli, isoramnetiini ja kversetiini), karetenoidit, manniitti, öljy (rasvahapot, pääasiassa…

Tiesitkö nämä ravitsemus- ja terveysväittämät supermarja tyrnistä?
|

Tiesitkö nämä ravitsemus- ja terveysväittämät supermarja tyrnistä?

Tyrni on runsaskuituinen marja  Tyrni sisältää kuituja 6,3 g / 100 kcal ja sitä käytetään suoliston normaalin toiminnan edistämiseen, sekä sisältämänsä tyrniöljyn johdosta myös ruuansulatuselimistön vaurioiden, kuten vatsa- ja pohjukaissuolihaavan hoitoon.  Tyrni on vireyttä antava ja kevätväsymystä karkoittava rohto  Erityisesti runsaan (140 mg / 100 g) C-vitamiinipitoisuuden vuoksi tyrni on piristävä marja. C-vitamiinin tiedetään auttavan…

Kurkuma ja kurkumiini -Tiedätkö kaiken tämän
|

Kurkuma ja kurkumiini -Tiedätkö kaiken tämän

Mitä kurkuma ja kurkumiini ovat?  Kurkuma, tieteelliseltä nimeltään Curcuma longa, kuuluu Zingiberaceae-heimoon ja inkiväärikasveihin. Se on monivuotinen ruohokasvi, jolla on torvimaiset kukat ja lyhyt juurakko. Kurkuman suurin tuottaja on Intia, mutta sitä viljellään lisäksi pääasiassa Aasiassa ja Afrikassa. Kurkuman muita nimiä ovat keltajuuri, maustekurkuma ja sitverinjuuri.  Kurkumakasvin käytettävät osat ovat juuret, jotka sisältävät vaikuttavina aineina…

Mineraaleja viherjauheista, savesta ja luuliemestä
|

Mineraaleja viherjauheista, savesta ja luuliemestä

Mineraalien tarve ja imeytyminen Kivennäis- ja hivenaineet ovat elimistölle välttämättömiä maaperästä ravinnon kautta saatavia alkuaineita, joita tarvitaan kehon toimintoihin päivittäin, kuten vitamiineja. Kivennäisaineet jaetaan yli 100 mg tarvittaviin makrokivennäisaineisiin ja alle 100 mg tarvittaviin mikrokivennäisaineisiin eli hivenaineisiin. Välttämättömiä kivennäisaineita ovat fosfori, kalium, kalsium, magnesium ja natrium. Välttämättömiä hivenaineita ovat fluori, jodi, kromi, kupari, mangaani, molybdeeni,…

Magnesiumin ABC – Magnesiumin lähteet, Magnesiumin puute
|

Magnesiumin ABC – Magnesiumin lähteet, Magnesiumin puute

Magnesium on yksi tärkeimmistä kivennäisaineista kehossa. Sitä on noin 25 grammaa, josta 99% on solujen sisällä, pääasiassa luustossa ja hampaissa, ja 1% kehon nesteissä. Magnesium osallistuu yli 300  biokemialliseen reaktioon elimistössä. Magnesiumin hyödyt ja tarve Magnesium on hyvin toimivan kehon merkittävä mineraali. Magnesiumia tarvitaan energiaa vaativissa elintoiminnoissa, aineenvaihduntaprosesseissa, lihasten supistumisessa, hermoston ja sydämen toiminnassa, verenkierrossa, luustossa…