Näytetään ainoa tulos

 • Mangaani 100tbl solgar

  14,90 

  Solgarin mangaani 100 tablettia. Vahvuus 8mg. Mangaanin hyväksytyt terveysväitteet: Mangaani edistää – Luuston pysymistä normaalina. – Normaalia energia-aineenvaihduntaa. – Solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Ainesosat: 1 tabletti Täyteaineet (dikalsiumfosfaatti, mikrokiteinen selluloosa, selluloosakumi) Mangaani (disgysinaatti) Paakkuuntumisenestoaine (rasvahappojen magnesiumsuolat) Käyttöohje: 1 tabletti päivässä aterian yhteydessä. Annostusta ei saa ylittää. Säilytys huoneenlämmössä lasten ulottumattomissa.

  Lisää ostoskoriinLoading Done

Ei enempää sisältöä.. Käytäthän hakua löytääksesi etsimäsi?

Ei enempää sisältöä.. Käytäthän hakua löytääksesi etsimäsi?

Mitä on Mangaani? Miksi Mangaani on tarpeellinen?

Mangaani on hivenaine, jota on kehossa erityisesti luustossa, maksassa, rauhasissa ja verisoluissa, ja joka toimii hapettumisenestoaineena. Mangaania tarvitaan entsyymitoiminnassa, B1-vitamiinin muodostuksessa, proteiinien synteesissä, rasvahappojen aineenvaihdunnassa, aivojen, hermojen ja lihasten yhteistoiminassa, luuston kehittymisessä ja aivolisäkkeen toiminnassa.

Elimistö ei pysty tuottamaan mangaania itse, joten on välttämätöntä saada sitä ravinnosta. Huonolaatuisen juomaveden sisältämä mangaani voi aiheuttaa terveyshaittoja, etenkin lapsille.

Mangaani ravintolisä

Mangaania myydään ravintolisänä mangaanikelaattina ja mangaanibisglysinaattina.

Mangaani, sallitut terveysväitteet

 • Mangaani edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
 • Mangaani edistää luuston pysymistä normaalina
 • Mangaani edistää sidekudoksen normaalia muodostumista
 • Mangaani edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä

Mangaanin lähteet

Mangaanin lähteitä ovat hasselpähkinät, mustikka, karpalo, puolukka, porkkana, punajuuri, viljat ja vihreälehtiset vihannekset.

Mangaanin saantisuositus

Päivittäisen saannin vertailuarvoa magnaanille ei ole asetettu

Mangaanin puutos

Mangaanin puutoksen seurauksena voi ilmetä kasvuhäiriöitä, sukurauhasten toimintahäiriöitä, sekä häiriöitä aivolisäkkeen toiminnassa, energia-aineenvaihdunnassa, entsyymitoiminnoissa, aivojen, hermojen ja lihasten yhteistoiminassa, ja luuston muodostumisessa.