Emäksisen mineraalisuolan ja öljyjen käyttö ihonhoidossa

Emäksisen mineraalisuolan ja öljyjen käyttö ihonhoidossa

Haastateltavana sky-kosmetologi, jalkojenhoidon AT Eila Tolonen

Mitä hyötyä on ihonhoidosta?

Iho on koko elimistön suoja erilaisia ulkoa tulevia tekijöitä vastaan, kuten kylmä ja kuuma ilma, auringon säteet, ilmansaasteet ja kemikaalit. Kun hoidat ihoa sisäisesti ja ulkoisesti, se pysyy ehjänä ja kauniina kehoa suojaavaana suurena elimenä. Ihon hoitaminen, kosketus ja hieronta tuntuu hyvältä ja vaikuttaa siten myös mielialaan positiivisesti.

Mitä voi itse tehdä päivittäin edistääkseen ihon terveyttä ja hyvinvointia?

Iho puhdistetaan puhdistusemulsiolla, sekä kosteutetaan kasvovedellä ja hoitovoiteella päivittäin. Viikottain tehdään kuorinta ja naamio.

Mitä on emäksinen mineraalisuola ja miten sitä käytetään?

Emäksinen kylpysuola on mineraalijauhe, joka sisältää merisuolaa ja hienoksi jauhettuja luonnon mineraaleja. Se neutraloi ihon happoja, kuona-aineita ja toksiineja, jolloin ihohuokoset puhdistuvat ja kuollut ihosolukko poistuu. Emässuolaa voi käyttää kasvojen, käsien ja koko kehon päivittäiseen puhdistukseen pesemällä kostutettu iho jauheella kevyesti käsillä hieroen.

Jalkakylpyyn käytetään 1 rkl ja käsikylpyyn 1-2 tl emässuolaa vadilliseen 37-38 asteista vettä. Kokovartalokylpyyn tarvitaan 4-5 rkl ja istumakylpyyn 1-2 rkl emässuolaa ammeelliseen 37-38 asteista vettä. Kosteaan ihoon voi hieroa reilusti emässuolaa ja saunoa 60-70 asteen lämmössä noin 20 minuuttia. Jos on käyttänyt/käyttää kortisonilääkitystä, on tehtävä ensin vain jalkakylpyjä kahdesti viikossa kolmen viikon ajan kortisonihoidon jälkeen ennen suolasaunaa ja emäskylpyjä.

Astmalääkkeitä käyttävien suositellaan tekevän jalkakylpyjä kerran viikossa kolmen viikon ajan ennen kuin käyttää emässuolaa suoraa iholle. Vain terve ihminen voi ottaa puhdistavia, ihon läpi kuonaa poistavia ja emäksisöiviä jalkakylpyjä päivittäin ja viikoittain.

Mitä öljyjä ihonhoidossa käytetään ja miten?

Ulkoisesti hierotaan iho tangeriini-inkivääri-, porkaana-, mustaseesamöljy-, argan-, jojoba-, manteli- tai seesaminsiemenöljyllä tarpeen mukaan, esimerkiksi kerran viikossa.

Sisäisesti voi käyttää oliivi-, pellavansiemen-, hampunsiemen-, camelina-, seesaminsiemen-, auringonkukka-, ahiflower-, macadamia-, manteli-, vehnänalkio-, avocado-, helokki-, tyrni-, mustaherukansiemen-, kookos- ja mct-öljyä, sekä voita ja gheetä eli kirkastettua voita. Kylmäpuristettuja kasviöljyjä ei kannata kuumentaa, vaan ottaa esimerkiksi aamiaisen yhteydessä lusikalla 1 rkl / 25 painokiloa.

Millainen sarja on pH-Cosmetics?

pH-Cosmetics on emäksinen, pehmeän pH-arvon (pH 7,5 – pH 9,00) 100% vegaani luonnonkosmetiikkasarja. pH-Cosmetics tuotteet sisältävät luonnonmukaisia aine-osia, kukkauutteita, kasviöljyjä ja mineraaleja. Ne on valmistettu ilman eläinkokeita, maaöljyjohdannaisia, silikonia, muovia, parabeenejä, alumiinia, sodium laureth surfaatteja, sitruunahappoa, alkoholia, hajusteita, tai synteettistä kemiaa vuodesta 2000 Saksassa. pH-Cosmetics ihonhoitotuotteet ja emäksinen mineraalisuola ovat myrkyttömiä vaihtoehtoja synteettisille ja happamille kosmetiikkatuotteille https://www.kehologi.fi/tuotetieto/ph-kehonhoito.

Ihon ideaali pH-arvo on noin pH 6,0 – pH 6,5 mutta nykyihmisen iho on monilla liian happan. Likainen ilma, meikit ja muu kosmetiikka sisältävät happoja, joita niiden vastavoima emäksisyys parhaiten puhdistaa. pH-tuotteet tasapainottavat ihon pH-arvoa, poistavat siitä liikahappoja ja pitävät ihon pH-arvon mahdollisimman luonnollisena, jolloin tuotteiden sisältämät luonnolliset vaikutusaineet pystyvät hoitamaan, ravitsemaan ja kosteuttamaan ihoa. pH-Cosmetics on sarja iho-ongelmiin ja kaikille, jotka haluavat vähentää ihonsa ja kehonsa kemikaalikuormaa.

Mitä hoitoja kosmetologi tekee ja kenelle?

Kosmetologi tekee vartalo-, kasvo-, käsi- ja jalkahoitoja miehille ja naisille, kestovärjäyksiä (ripset, kulmat), sekä ihokarvojen poistoa lankauksella ja lämminvahalla. Eilan hoitohuoneen palvelut löytyvät osoitteesta www.eilanhoitohuone.fi. Saatavilla myös lahjakortit hoitoihin ja summalle❣️

Miksi ja kuinka usein kosmetologilla on hyvä käydä?

Kosmetologi on ihonhoidon ammattilainen. Ammattilaisen hoidossa saat juuri sinun iholle tarvittavaa hoitoa, kotihoito-ohjeet ja ohjausta tuotteiden käytössä. Ajan voi varata tiettyyn hoitoon, kuten kasvo- tai jalkahoitoon, esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuessa tai yksilöllisen tarpeen mukaan. Tule nauttimaan kasvo- ja jalkahoidosta tai ihanista hemmotteluhoidoista ja hieronnoista, kun kaipaat hoitavaa kosketusta.

Mitä haluaisit tuoda esille ihoon ja kauneuteen liittyen?

Rakasta itseäsi ja hoida ihoasi lempeydellä & hyväksyvällä kosketuksella & luonnonmukaisilla hoitoaineella. Kun ihon pH-arvo on kunnossa, iho hengittää, voi hyvin, sekä on pehmeä, sileä ja kirkas.

Iho ja keho-mieliyhteys

Miltä tuntuu, kun joku ”menee ihon alle”, saa aikaan ”kylmiä väreitä”, tai miltä tuntuu olla ”kananlihalla”, ”paksunahkainen”, ”herkkähipiäinen” tai ”haluta hypätä ulos nahoistasi”. Iho suojaa kehoa, heijastaa tunteita, on herkkä kosketukselle, sekä kertoo terveydentilasta, ruokavaliosta ja elämäntavasta. Iho luo rajan ihmisen itsensä ja ulkomaailman välille.

Oletko koskaan silittänyt ihoasi ja kiittänyt kehoasi, kuinka se joka hetki toimii parhaansa mukaan?

”Saan myönteistä huomiota osakseni. Olen turvassa. Kukaan ei uhkaa yksilöllisyyttäni. Olen rauhallinen. Maailma on turvallinen ja ystävällinen. Vapaudun kiukun ja vihan tunteistani. Saan aina kaiken, mitä tarvitsen. Otan minulle kuuluvan hyvän vastaan ilman syyllisyyttä. Olen sovussa elämän pienien asioiden kanssa.” Louise L. Hay, Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi -kirja

Iho-ongelmat ja kuormitustekijät

Iho liittyy kiinalaisessa lääketieteessä metallielementtiin, johon kuuluvat keuhkot ja paksusuoli, karvat, suru, syyllisyys, katumus, itkeminen, huokaaminen, kirpeä maku, mädääntynyt haju ja valkoinen väri. Iho-oireet voivat viestiä paksusuolen ja maksan epätasapainosta, jolloin on hyvä kiinnittää huomiota kuormittavien myrkkyjen lähteisiin ja kokonaismäärään, sekä riittävään ravintoaineiden saantiin.

Jos sinulla on iho-ongelmia, onko joku ylittänyt rajasi, oletko ylittänyt valtuutesi ja mennyt liian pitkälle, oletko rajoittanut itseäsi liikaa ja rakentanut suojakuoren, yritätkö vapautua rajoituksista, tai saako läheisyyden pelko sinut vastustamaan kosketusta ja tunteita. Ihoon vaikuttaa, kuinka paljon juot vettä ja alkoholia, liikut ja lepäät, mitä syöt (oletko kokeillut gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota, saatko elintarvikkeiden mukana paljon sitruunahappoa tai muita lisä- ja säilöntäaineita) ja miten hoidat ihoa sisäisesti ja ulkoisesti.

Ihon tehtävä on suojata kehoa ja sen pinnalla elää hyviä mikrobeja, jotka tekevät työnsä, jos niitä ei tuhota puhdistusaineilla ja haitallisia kemikaaleja sisältävällä kosmetiikalla. Käsidesit ja muut desinfiointiaineet tappavat myös hyviä mikrobeja, jolloin kehon oman immuunipuolustuksen kyky puolustautua haitallisia mikrobeja vastaan heikkenee.

Kaunis iho tarvitsee mm. A-, B2-, B3-, B5-, C-, D-, E-vitamiinia, biotiinia, piitä, kollageenia, jodia, rikkiä, sinkkiä ja hyviä rasvahappoja. Riittää, että kasvot puhdistetaan kevyesti kerran päivässä iltaisin ennen nukkumaanmenoa ja huuhdellaan aamuisin vedellä. Jos ei käytä meikkiä, pelkkä emässuola riittää puhdistamiseen ja meikin voi puhdistaa esimerkiksi emäksisellä puhdistusmaidolla, jota miehet voivat käyttää myös parranajoon höylällä.

Iho voi hyvin, kun sillä on riittävästi ravintoaineita käytettävissä sisäisesti ja tarvittaessa ihotyypin mukainen kosteuttava kasvovesi, kasviöljy tai luonnonkosmetiikan kasvovoide. Hyvinvoivaa ihoa ei tarvitse välttämättä meikata eli peittää jotakin tai yrittää tehdä itsestään kauniinpaa kuin jo on. Kun iho on herkimmillään, voi hyvin antaa karvojen olla poistamatta niitä ja ihon hengittää ilman kemikaalikerrosta, ja opetella rakastamaan itseä silloinkin, jos ei vielä tunne oloaan hyväksi karvoineen ja meikittömänä.

On hyvä olla poistamatta karvoja aina herkimmillään olevalta alueelta, kuten tammi-helmikuussa sääristä ja pohkeista, ja maalis-huhtikuussa pään alueelta, sekä jokaisen kuukauden kasvavalla kuulla (jollei halua niiden vahvistuvan ja tuuheutuvan) ja vähenevällä kuulla niinä päivinä, kun kehonosa on herkimmillään muutaman päivän ajan. Jokaisen kuukauden sisällä olevien päivien eläinradan merkkien ja kehonosien vastaavuudet näet kuukalenterista.

On hyvä muistaa valintoja tehdessään, että esimerkiksi muovit ja synteettinen kosmetiikka sisältävät hormonihäiritsijöitä. Omaa ja ympäristön hyvinvointia voi edistää vähentämällä kemikaalikuormaa:

Vaihda

  • muoviastiat ja juomapullot lasisiin tai metallisiin
  • synteettinen kosmetiikka (emäksiseen) luonnonkosmetiikkaan
  • puhdistus- ja pesuaineet hajusteettomiin ja väriaineettomiin tuotteisiin
  • tekokuituvaatteet- ja tekstiilit luonnon materiaaleista valmistettuihin tuotteisiin
  • sisustus- ja rakennusmateriaalit luonnonmukaisiin vaihtoehtoihin
  • prossoitu ruoka luomu raaka-aineisiin ja valmista ruoka itse hellalla/uunissa

Vältä kehon toiminnoille ja ympäristölle haitallisia aineita, kuten torjunta-aineita, raakaöljyjalosteita/maaöljyjohdannaisia, silikoneja, ftalaatteja, parabeenejä, metyyli-isotistsolinonia, metyylikloori-isotiatsolinonia, sitruunahappoa (E330-333, E380, E472c, E1505), formaldehydin vapauttajia eli mikrobeja tuhoavia säilöntäaineita, hajusteita, alkoholia, kemiallisia UV-filttereitä (aurinkotuotteissa), parafenyleenidiamiinia PPD (hiusväreissä, ripsien ja kulmien kestoväreissä), sulfaatteja eli tensidejä (pesuaineissa, ärsyttävä ja ympäristöä rehevöittävä), sodium lauryl sulfaattia, sodium laureth sulfaattia, muoveja ja akrylaatteja eli muoviyhdisteitä (ripsi- ja kynsiliimoissa), bisfenoli A:ta (muoveissa), tolueenia (kynsituotteissa, liuotin) ja perfluorattuja yhdisteitä (vedenpitävissä tekstiileissä ja pinnoitetuissa paistinpannuissa, palonestoaine).

Tiia Karhi
Psykokinesiologi, iridologiopiskelija

Samankaltaiset julkaisut