Vitatabs Kalium 120 tabl

9,35 

Varastossa

  • Done 🚚 Edulliset toimituskulut
    Toimituskulut alk. 3.90€ ja toimitus on ilmainen yli 49€ tilauksiin!
  • Done 📦 Nopeat toimitukset
    Toimitamme arkipäivisin ennen klo 17:00 tehdyt tilaukset vielä samana päivänä eteenpäin.
  • Done ❤️ Bonusta ostoksistasi
    Saat tilatessasi 5% bonuskoodin myös seuraavaa tilaustasi varten.
Luotettavat ja helpot maksutavat
Tuotetunnus (SKU): 6428300001666 Osastot: , , Brändi:

EAN: 6428300001666

Kuvaus

Vitatabs® Kalium Kaliumtabletit – Ravintolisä Sisältää kaliumia sitraattimuodossa 150 mg/tabletti. Edistää hermoston ja lihasten normaalia toimintaa ja verenpaineen pysymistä normaalina.

Laktoositon, hiivaton, makeuttamaton, gluteeniton ja vegaaninen

Fysiologiset vaikutukset:
Kalium (K) kuuluu ns. makrokivennäisaineisiin. Sen päivittäinen saantisuositus on naisilla 3100 mg ja miehillä 3500 mg.
Kalium on natriumin vastavaikuttaja nestetasapainon säätelyssä.
Kaliumin tasapaino on äärimmäisen tärkeä sydämen, hermoston ja lihaksiston toiminnalle.
Kalium osallistuu yhdessä natriumin kanssa (natrium-kalium-pumppu) ratkaisevalla tavalla solun ulkoisen ja sisäisen nesteen välisen elektrolyytti- ja nestetasapainon säätelyyn ja edelleen mm. verenpaineen säätelyyn.
Kaliumin tasapainolla on myös tärkeä diagnostinen merkitys. Liian alhaiset tai korkeat kaliumarvot kielivät elimistön häiriötilasta.
Kaliumin puute saattaa aiheuttaa väsymystä, lihasheikkoutta, turvotusta ja ummetusta.

Ravinnosta kaliumia saadaan maito- ja viljatuotteista, kasviksista, banaanista ja sitrushedelmistä. Runsas kaliumin saanti tasaa runsaan natriumin nauttimisesta aiheutuvia ongelmia, kuten korkeaa verenpainetta ja munuaisten kuormitusta.

Runsas suolan käyttö rasittaa sydäntä ja kerää elimistöön ylimääräistä nestettä. Natriumin vaikutus sydän- ja verisuonitautien aiheuttajana on tiedostettu ongelma. Liiallisen suolan käytön ohella ylipaino, rasvainen ravinto ja riittämätön liikunta ovat merkittävimpiä sydänsairauksien riskitekijöitä. Suolan sisältämä natrium sitoo elimistöön ylimääräistä nestettä ja rasittaa sydäntä. Ylimääräinen nesteen kertyminen ilmenee usein mm. silmäpusseina sekä turvotuksena sormissa ja nilkoissa. Kalium torjuu suolan haittoja ja estää liiallisen nesteen kertymistä elimistöön, jolloin olo tuntuu kevyemmältä.

Kaliumin riittävä saanti on välttämätöntä erityisesti laihduttajille, urheilijoille ja raskasta työtä tekeville. Liian vähäinen kaliumin saanti saattaa heikentää suorituskykyä ja ilmetä lihasvoiman laskuna tai kramppeina. Runsas hikoilu esim. urheillessa lisää kaliumin poistumista elimistöstä.

Ainesosat:

Vuorokausiannos 4 tabl. sisältää: Kaliumia (K) 600 mg * *30 % vuorokautisen saannin vertailuarvosta Ainesosat: Kaliumsitraatti, Paakkuuntumisenestoaine E 460, Pintakäsittelyaine E 470b

Käyttöohje:

Annostus: 1 tabletti enintään 4 kertaa päivässä. Tabletit suositellaan otettavaksi aterioiden yhteydessä. Ei lapsille eikä lasten ulottuville. Ei henkilöille, joilla on munuaisten vajaatoimintaa tai jotka käyttävät kaliumia säästäviä diureetteja tai rytmihäiriölääkkeitä.

Lisätiedot

Paino 0,078 kg
Kilohinta 119.87 €

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.