Etusivu » Kauppa » Terveys » Käyttökohde » Hengitystiet » Suolapiippu Lite – Delivet Oy

Suolapiippu Lite – Delivet Oy

35,00 

Vain 2 varastossa

Ilmainen toimitus yli 49€ tilauksiin!

  • Check Mark Nopeat toimitukset
  • Check Mark 5% Bonusta ostoksistasi
  • Check Mark Suomalaiset ja luotettavat maksutavat
Maksa omassa tahdissasi. Pilko maksut Klarnalla.
Tuotetunnus (SKU): 5999881111088 Osastot: , ,

EAN: 5999881111088

Kuvaus

Suolahoidolla ei välttämättä pystytä parantamaan jo olemassa olevia sairauksia, mutta oireita pystytään lievittämään ja vaivoja ennaltaehkäisemään. Tutkimuksissa on todettu suolan negatiivisesti varautuneiden ionien vaikuttavan suotuisasti hengityselinvaivoissa. · Suola lisää keuhkoputken limakalvojen eritystä ja solujen uudismuodostusta edesauttaen keuhkorakkuloiden normalisoitumista. · Se vähentää nestettä poistamalla keuhkoputken limakalvojen turvotusta. · Suola on tarpeellista hengitysteiden epiteelin normaalin toiminnan kannalta.

Pitkittyneissä hengitystiesairauksissa natriumkloridin (suolan) luonnollinen pitoisuus voi olla madaltunut keuhkoputken eritteessä. · Suolalla on bakteereja tuhoava ominaisuus. · Se vähentää bakteerien kiinnittymistä hengitysteiden limakalvojen soluihin. Suolapiipusta hengität kuivaa ilmaa, joten vaikutus esim. erilaisiin nenähuuhtelu- ja höyryhengityslaitteisiin verrattuna on tehokkaampi. · Kuivassa ilmassa hiukkaset jäävät keuhkoihin pidemmäksi aikaa kuin kosteassa ilmassa. · Kuivasta seoksesta tunkeutuu hengitysteihin 70 – 80 %, kosteasta vain 40 – 50 % · Kuivassa natriumkloridiseoksessa hiukkasissa on huomattava negatiivinen sähkövaraus, kun taas hengitysteiden limakalvoissa on heikko positiivinen varaus. Negatiivisten hiukkasten kiinnittyessä limakalvoille sähkövaraus neutralisoituu. · Kuivan suola-ilmaseoksen hiukkaset kostuvat hengitysteissä valitsevan ~100 % suhteellisen kosteuden vuoksi.

Tällöin ne yhdistyvät ja kertyvät limakalvoille. Alun perin kuiva hiukkanen ei liukene niin nopeasti hengitysteissä, vaan pääsee pidemmälle hengityselimiin. · Kuivan ilman käyttö vähentää hengitysteiden limakalvojen turvotusta, jota aiheutuu monille potilaille kosteissa hengitysolosuhteissa. Suolan parantavat ja puhdistavat vaikutukset on tunnettu Euroopassa jo keskiajalla. Munkit hoitivat keuhkosairauksista kärsiviä potilaita suolakaivoksissa. He hienonsivat suolakiveä näiden hengitettäväksi ja havaitsivat suolan suotuisan vaikutuksen.

1800-luvun keskivaiheella Puolan teollisuudesta vastaava terveysviranomainen Felix Botchkowski huomasi, että suolakaivoksissa työskentelevät ihmiset eivät sairastaneet keuhkosairauksia. Hän kirjoitti kirjan suolapölyn vaikutuksesta (ilm. 1843) ja seuraajansa, Mstislav Poljakowski, perusti Krakovan läheisyyteen Velickoon suolahoitolan, joka toimii edelleen. Toisen maailmansodan aikana käytettiin Saksassa suolakaivosta pommisuojana ja sieltä lähtiessä moni astmaatikko huomasi vointinsa parantuneen.

Moniin suolakaivoksiin on perustettu klinikoita, joissa potilaat saavat hoitoa. Suolaterapia kuuluukin monissa maissa normaalin terveydenhuollon piiriin. Joissakin kaivoksissa yleisö voi myös vain oleskella: on keinuja lapsille, penkkejä aikuisille. Onpa ainakin yhteen kaivokseen rakennettu kokonainen kappelikin suolakristallikruunuineen, kaikkineen. Suolakaivosklinikat ovat kuitenkin sidottuja tiettyyn paikkaan – avun tarvitsijoita on ympäri maailmaa. Suolapiippu Lite sopii erityisen hyvin lapsille ja henkilöille, joille esim. nivelvaivojen vuoksi keraaminen piippu tuntuu painavalta tai muuten hankalalta käsitellä.

Suolapiippu Liten käyttöikä on keskimäärin 6 kk. Laitteessa on vähemmän suolaa kuin keraamisessa, koska pitkällä aikavälillä suola saattaa vahingoittaa muovia. Muovipiippu myös naarmuuntuu helpommin ja naarmuinen pinta kerää epäpuhtauksia, joita ei kuitenkaan voi esim. vedellä pestä pois.

Kastuessaan piipun sisältämä suola paakkuuntuu, koska siihen ei ole lisätty paakkuntumisenestoainetta. Suolapiippu Lite ei ole uudelleentäytettävä. Tähän on edelleen päädytty hygieniasyistä ja siksi, että ainoastaan näin voidaan taata 100 % varmuudella se, että suolapiippu sisältää juuri sitä, mitä pitääkin, sen koko käyttöiän. Muutaman minuutin päivittäisellä käytöllä voidaan lievittää hengityselinvaivoja ja ennaltaehkäistä niitä. Hengityselinsairaudet ja krooniset vaivat ovat lisääntyneet huomattavasti viime vuosikymmenten aikana. Ilma, jota hengitämme, on täynnä

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Lisätiedot