Etusivu » Kauppa » Ravinto » Maustaminen » Makeutus » Palmusokeri Red Ape 250g

Palmusokeri Red Ape 250g

3,65 

Varasto loppu

Harmillisesti tätä kyseistä tuotetta ei ole juuri nyt varastossa. Haluaisitko että ilmoitamme sinulle, kun tätä tuotetta tulee lisää varastoon? Jätä alle sähköpostisi. Niin ilmoitamme sinulle välittömästi, kun tuotetta on jälleen saatavilla.

  • Done 🚚 Edulliset toimituskulut
    Toimituskulut alk. 3.90€ ja toimitus on ilmainen yli 49€ tilauksiin!
  • Done 📦 Nopeat toimitukset
    Toimitamme arkipäivisin ennen klo 17:00 tehdyt tilaukset vielä samana päivänä eteenpäin.
  • Done ❤️ Bonusta ostoksistasi
    Saat tilatessasi 5% bonuskoodin myös seuraavaa tilaustasi varten.
Luotettavat ja helpot maksutavat
Tuotetunnus (SKU): 752830915800 Osastot: , ,

EAN: 752830915800

Kuvaus

Red Ape Arengasokerin syöminen on terveellinen ekoteko! Arengasokeri valmistetaan arengapalmun (Arenga pinnata) mahlasta. Mahlan saamiseksi arengapalmuja ei tarvitse kaataa, päin vastoin!

Arengasokeri on hyväksi myös sinulle! Matalan glykeemisen indeksinsä ansiosta Red Ape Arengasokeri on terveellinen vaihtoehto ruoko- ja juurikassokerille: Sen vaikutus verensokeriin on pienempi kuin tavanomaisella sokerilla. Glykeeminen indeksi on samalla tasolla kuitupitoisen täysjyväleivän ja ruskean riisin kanssa.

Red Ape Arengasokeri sisältää runsaasti rautaa, magnesiumia ja kaliumia sekä muita kivennäisaineita. Sopii erinomaisesti juomiin, leivontaan sekä suklaan ja siirapin valmistukseen. Red Apella on missio: Pelastetaan orangit! Ostamalla Red Ape arengasokeria edistät Indonesian trooppisten sademetsien suojelua. Se onkin tarpeen, sillä sademetsien tulevaisuus näyttää kaikkea muuta kuin ruusuiselta.

The Guardian -lehden mukaan metsää hakataan Indonesiassa jopa enemmän kuin Brasiliassa, vaikka Indonesian metsät ovat pinta-alaltaan vain neljäsosa Amazonin sademetsistä. Trooppisia sademetsiä kutsutaan maapallon keuhkoiksi. Jopa tuhansia vuosia vanhat puut sitovat ilman hiilidioksidia ja tuottavat happea. Ne ovat elintärkeitä elämälle tällä planeetalla.

Sademetsät ovat kuitenkin uhattuina monesta eri suunnasta: Palmuöljyteollisuus raivaa nopeaan tahtiin jäljellä olevaa koskematonta metsää palmuöljyplantaaseiksi. Öljypalmut kasvatetaan yhden lajin viljelmillä, jotka tarvitsevat lannoitteita ja torjunta-aineita. Samalla pohjavedet ja joet altistuvat saasteille. Myös läheiset turvemaat kuivatetaan, mikä lisää hiilidioksidipäästöjä entisestään.

Paperiteollisuus kaataa yli puoli miljoonaa hehtaria metsää puu- ja paperiteollisuuden tarpeisiin joka vuosi. Paperi päätyy usein eurooppalaisiin kirjakauppoihin kiinalaisten kirjapainojen kautta. Korruptio estää tiukemman ympäristölainsäädännön toimeenpanon Indonesiassa. Lainsäädäntöä rikkovat yritykset tai salametsästäjät pääsevät rangaistuksista usein helposti kuin koira veräjästä.

Maanviljelijät kaskipolttavat metsää lannoittaakseen pieniä riisipeltojaan. Näitä peltotilkkuja kasketaan yleensä 10 – 25 vuoden välein. Valitettavasti kuivuus lisää kaskeamisen riskejä ja palot saattavat lähteä kontrolloimattomasti leviämään. Indonesian metsäpaloista on tullut jo jokavuotinen murheenkryyni.

Kuukausiakin kestävien palojen aiheuttama savusumu aiheuttaa haittaa luonnolle, ihmisten terveydelle ja taloudelle. Indonesian metsäpalojen on arvioitu aiheuttaneen jopa 10% maapallon hiilidioksidipäästöistä!

Mutta on olemassa myös toivoa: 35 vuotta sitten Wageningenin yliopiston tutkija, myöhemmin Masarang-säätiön perustaja, Willie Smits, huomasi että arenga-palmu on hyvin erityinen palmulajike: Toisin kuin öljypalmu, arengapalmu kasvaa lähes missä tahansa ympäristössä, jopa karuilla mailla ja jyrkillä rinteillä. Mitä vielä tärkeämpää, hän näki että arengapalmu kasvaa metsässä muiden puulajien joukossa, kilpailematta niiden kanssa.

Näin arengapalmua voi kasvattaa kaatamatta lähellä kasvavia puita. Willie ymmärsi, että arengapalmut voivat sekä taata paikallisille riittävän toimeentulon, minkä ansiosta arengapalmujen hyödyntäminen suojelee koko metsän! Tutkiessaan metsän biologisia prosesseja Willie Smits keksi tavan, miten sademetsät voidaan elvyttää (katso video!) peltometsäviljelyn avulla.

Arengapalmu on tässä reseptissä merkittävässä roolissa. Sokerista saatavan toimeentulon ansiosta viljelijöillä ei ole enää houkutusta myydä maitaan öljypalmu- tai paperiteollisuudelle. He ovat sitoutuneita suojelemaan metsiään. Hitaasti mutta varmasti yhä useampi lintu, matelija ja nisäkäs palaa metsään. Orankimme saa kotinsa takaisin!

Ainesosat:

Pakkaus: 250 g Ainesosat: 100% arengapalmusokeri. Lisätiedot: luomu, vegaaninen. Ravintoarvo per 100 Energiaa 1620 kJ / 387 kcal Rasvaa < 0,2 g josta tyydyttynyttä 23 g Hiilihydraatteja 93,4 g joista sokereita 93,1 g Ravintokuitua 1,1 g Proteiinia 1,66 g Suolaa 0,35 g Alkuperämaa/Ursprungsland:Indonesia.

Käyttöohje:

Kokeile rohkeasti terveellisempää makeuttajaa.

Lisätiedot

Paino 250 kg
Kilohinta 0.01 €

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.