Näytetään ainoa tulos

  • Mn1 Mangaani+Fytaasi 80 kaps Natura Media

    10,95 

    Mn1 MANGAANI + FYTAASI MANGAANIA JA FYTAASIENTSYYMIÄ SAMASSA KAPSELISSA! Mangaani on elimistöllemme välttämätön hivenaine. Se edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä ja normaalia energia-aineenvaihduntaa. Mangaani on tärkeä hivenaine myös tukielimistölle. Se edistää sekä luuston pysymistä normaalina, että sidekudoksen normaalia muodostumista. ‍Mn1 MANGAANI + FYTAASI sisältää yhdessä kasvipohjaisessa kapselissa 8 mg korkean imeytyvyyden omaavaa mangaanin muotoa, mangaanibisglysinaattia. ‍‍…

    Lisää ostoskoriinLadataan Valmis

Ei enempää sisältöä.. Käytäthän hakua löytääksesi etsimäsi?

Ei enempää sisältöä.. Käytäthän hakua löytääksesi etsimäsi?

Mitä on Mangaani? Miksi Mangaani on tarpeellinen?

Mangaani on hivenaine, jota on kehossa erityisesti luustossa, maksassa, rauhasissa ja verisoluissa, ja joka toimii hapettumisenestoaineena. Mangaania tarvitaan entsyymitoiminnassa, B1-vitamiinin muodostuksessa, proteiinien synteesissä, rasvahappojen aineenvaihdunnassa, aivojen, hermojen ja lihasten yhteistoiminassa, luuston kehittymisessä ja aivolisäkkeen toiminnassa.

Elimistö ei pysty tuottamaan mangaania itse, joten on välttämätöntä saada sitä ravinnosta. Huonolaatuisen juomaveden sisältämä mangaani voi aiheuttaa terveyshaittoja, etenkin lapsille.

Mangaani ravintolisä

Mangaania myydään ravintolisänä mangaanikelaattina ja mangaanibisglysinaattina.

Mangaani, sallitut terveysväitteet

  • Mangaani edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
  • Mangaani edistää luuston pysymistä normaalina
  • Mangaani edistää sidekudoksen normaalia muodostumista
  • Mangaani edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä

Mangaanin lähteet

Mangaanin lähteitä ovat hasselpähkinät, mustikka, karpalo, puolukka, porkkana, punajuuri, viljat ja vihreälehtiset vihannekset.

Mangaanin saantisuositus

Päivittäisen saannin vertailuarvoa magnaanille ei ole asetettu

Mangaanin puutos

Mangaanin puutoksen seurauksena voi ilmetä kasvuhäiriöitä, sukurauhasten toimintahäiriöitä, sekä häiriöitä aivolisäkkeen toiminnassa, energia-aineenvaihdunnassa, entsyymitoiminnoissa, aivojen, hermojen ja lihasten yhteistoiminassa, ja luuston muodostumisessa.