Näytetään kaikki 2 tulosta

 • Biosorin Kupari 80 kaps.

  12,50 

  Kupari kapselimuodossa. Kupari osallistuu ainakin 16 eri entsyymin toimintaan. Kuparin tehtäviä: – Kupari edistää sidekudosten pysymistä normaalina – Kupari edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa – Kupari edistää hermoston normaalia toimintaa – Kupari edistää hiusten normaalia pigmentoitumista – Kupari edistää normaalia raudan kuljetusta kehossa – Kupari edistää ihon normaalia pigmentoitumista – Kupari edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa – Kupari…

 • Solgar Chelated Copper 100 tabl.

  12,80 

  Solgar kuparikelaatti on ravintolisä, joka sisältää 2,5 mg kuparia per tabletti. Kelatoitu aminohappoon, mikä tekee kuparista hyvin imeytyvän. Yksi tabletti sisältää: Kupari (bisglysinaatti) 2.5 mg Muut ainesosat: dikalsiumfosfaatti, mikrokiteinen selluloosa, rasvahappojen magnesiumsuolat, selluloosakumi E466. Kuparikelaatti ei sisällä sokeria, maissia, vehnää, tärkkelystä, gluteenia, maitotuotteita, ei myöskään säilöntäaineita tai keinotekoisia väri- ja makeutusaineita. Käyttöohje: 1 tabletti päivässä…

Mitä Kupari on? Miksi kupari on tarpeellinen?

Kupari on hivenaine, jota tarvitaan kaikissa soluissa. Se osallistuu entsyymireaktioihin, hapetus- ja pelkistysreaktioihin, melaniinin (tumman pigmentin) tuotantoon, raudan aineenvaihduntaan ja imeytymiseen, hemoglobiinin ja punasolujen muodostamiseen, sidekudoksen, immuunijärjestelmän, hermoston, sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaan, kolesteroli- ja sokeriaineenvaihduntaan, sekä kehon lämmönsäätelyyn.

Kupari ravintolisä

Kupari on hyvä ottaa eri aikaan sinkin, rikin ja molybdeenin kanssa, sillä nämä ovat kuparin vastavaikuttajia ja vähentävät kuparin imeytymistä. Kuparia myydään kupariglukonaattina.

Kupari, sallitut terveysväitteet

 • Kupari edistää sidekudosten pysymistä normaalina
 • Kupari edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
 • Kupari edistää hermoston normaalia toimintaa
 • Kupari edistää hiusten normaalia pigmentoitumista
 • Kupari edistää normaalia raudan kuljetusta kehossa
 • Kupari edistää ihon normaalia pigmentoitumista
 • Kupari edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
 • Kupari edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä

Kuparin lähteet

Kuparin lähteitä ovat hedelmät, vihannekset, palkokasvit, peruna, pähkinät, kaakao, maksa ja muut sisäelimet, täysjyvävilja ja äyriäiset.

Kuparin saantisuositus

Päivittäinen saantisuositus kuparille on aikuisille 0,9-1,6 mg

Kuparin puutos

Kuparin puutosoireita ovat kasvun hidastuminen, punasolutuotannon lasku, sekä hiusten ja karvojen harmaantuminen. Koska elimistö ei pysty itse valmistamaan kuparia, riittämätön kuparin saanti ja suoliston imeytymishäiriöt voivat aiheuttaa kuparin puutosta.

Kuparin yliannostus

Haittavaikutuksia ei ole tiedossa suurellakaan kuparin saannilla.