Näytetään kaikki 2 tulosta

 • Kelpasanveg 150 tabl. Vogel

  13,40 

  Alfred Vogel tutustui Kelp-merilevään matkallaan Kaliforniassa. Alfred ui Tyynessä valtameressä joka päivä ja huomasi siellä kasvavan pitkän merilevän. Kasvi ei tuolloin ollut kovin tunnettu, mutta koska Alfred oli hyvin kiinnostunut kasveista hän päätti maistaa merilevää. Hän huomasi pian, ettei enää väsynyt untiretkillään niin nopeasti kuin aiemmin. Myöhemmin hän kehitti Kelp-merilevästä oman Kelpasan valmisteen, joka sisältää…

 • Vitatabs Jodi 150 ug 120 tabl

  8,35 

  Ravintolisä ravinnon täydentämiseen. Helposti nieltävä suussasulava tabletti. FYSIOLOGISET VAIKUTUKSET Vitatabs Jodi -tabletit on tarkoitettu ravinnontäydentämiseen. Vuorokausiannos sisältää 150 µg jodia. Tablettien ainutlaatuinen helposti suussasulava koostumus tekee niistä helposti nieltävän. Tabletit eivät sisällä merilevää. Jodi edistää kilpirauhashormonin normaalia tuotantoa ja kilpirauhasen normaalia toimintaa sekä edistää energia-aineenvaihduntaa. Jodi edistää ihon pysymistä normaalina sekä normaalia kognitiivista ja hermoston…

Mitä jodi on? Missä jodi on tarpeellinen?

Jodi on hermostolle ja hormonitoiminnalle, erityisesti kilpirauhashormoni tyroksiinin toiminnalle tärkeä hivenaine. Jodia tarvitaan normaaliin kasvuun ja kehitykseen, sekä kilpirauhasen- ja lämmönsäätelyn normaaliin toimintaan. Kilpirauhaselle tärkeitä ravintoaineita ovat lisäksi seleeni ja tyrosiini-aminohappo.

Jodioidun suolan käytöllä on pyritty estämään struuman (suurentunut kilpirauhanen) kehittymistä. Suolan käytön vähentymisen ja merilevätuotteiden vähäisen käytön vuoksi suomalaiset saavat tällä hetkellä liian vähän jodia, mikä aiheuttaa lievää jodin puutosta aikuisväestössä. Suomalaisille suositellaan jodin saannin lisäämistä.

Jodia myydään kaliumjodidi- ja natriumjodidi-muodossa, sekä kelp-merileväjauheena/rouheena/tabletteina/kapseleina ja lisättynä meri- ja vuorisuolaan.

Pohjois-Atlantin kelp-merilevä on luonnollinen jodin, sekä muiden mineraalien lähde. Se sisältää muun muassa rautaa, magnesiumia, kalsiumia, A-, B1-, B2-, C-, D-, E- ja K-vitamiinia, sekä aminohappoja. Kelp-merilevällä on kolesteroliarvoja ja verenpainetta tasapainottava, sekä aineenvaihduntaa ja painonhallintaa edistävä vaikutus. Kelp-merilevää käytetään myös kuukautiskipujen lieventämiseksi ja vaihdevuosiin liittyvissä oireissa. Jodin tarve on normaalia suurempi raskaana olevilla ja imettävillä naisilla, sekä vegaaneilla.

Joditabletti

Tutustu ja tilaa jodi-ravintolisätabletti, -kapseli, jodioitu kristallisuola, merileväjodi-merisuola, merilevärouhe tai- jauhe Fiksuapteekin verkkokaupasta!

Jodi, sallitut terveysväitteet

 • Jodi edistää normaalia kognitiivista toimintaa
 • Jodi edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
 • Jodi edistää hermoston normaalia toimintaa
 • Jodi edistää ihon pysymistä normaalina
 • Jodi edistää kilpirauhashormonien normaalia tuotantoa ja kilpirauhasen normaalia toimintaa

Jodin lähteet

Jodin lähteitä ovat (jodioitu) meri- ja vuorisuola, kala, kananmuna, liha, merilevä, simpukat, äyriäiset ja viljat.

Jodin saantisuositus

Päivittäisen saannin vertailuarvo jodille on aikuisille 150 µg. Raskaana oleville naisille suositus on 175 µg/vrk ja imettäville 200 µg/vrk

Jodin puute

Jodin puutosoireita ovat struuma eli suurentunut kilpirauhanen, sekä kilpirauhasen vajaatoiminta ja sen oireet.

Jodin liikasaanti

Jodin liikasaannin oireita ovat kilpirauhasen toiminnan häiriöt ja siitä seuraavat painon- ja kehon lämmön vaihtelut, muut hormonitoiminnan häiriöt, myrkytysoireet ja akne. Päivittäisen saannin yläraja on aikuiselle 600 µg jodia vuorokaudessa.